Lapaj szerint

Lapaj szerint

Bernie nem lesz ott

Bejegyzés alcíme...

Szólj hozzá! 2013. március 14. 21:29 - Lapajszerint

Ezzel szemben jókívánságait küldi maga helyett, azzal az ajándékkal is megspékelve, miszerint :”Szívesen kötnék akár ötven éves hosszú távú szerződést is az ausztrálokkal”, amely lehetne akár szívből jövő, igaz kívánság is. Amennyiben viszont összevetjük azzal a tavalyi kijelentésével, hogy: „Ha az ausztrálok nem hajlandók esti versenyt rendezni, akkor elbúcsúzhatnak a nagydíjuktól!”, akkor már kicsit árnyaltabb a kérdés.

            Való igaz, nyolcvanhárom éves koromban én sem rajonganék egy ausztrál útért (ezt hetvenhat évesen mondom), de abban, hogy Ecclestone nem megy el az idei idénynyitóra, semmi szerepe nincs a korának. Miután az ausztráloknak  2015-ig van szerződésük, a kormányuk pedig legszívesebben csak jövőre tárgyalna, Bernie joggal érzi úgy, hogy semmi szükség rá. Egyébként pedig saját bevallása szerint még soha nem várta meg helyben egy verseny végét, arra az egy órára meg minek menne oda?!

            Ausztrália egyébként szép nagy falat, tündöklő igazgyöngy a Forma-1 világbajnokság versenyeinek láncában, annak ellenére, hogy a nagydíjuk sorozata éppen csak egy évvel előbb kezdődött, mint a miénk. Magához a világbajnoksághoz azonban sokkal többel járultak hozzá, mert Jack Brabham révén (59,60,66) három, a már kissé túlsúlyos Alan Jones révén (80) további egy világbajnoki címet nyertek még azelőtt, hogy odaköltözött volna hozzájuk a versenysorozat.

            Ma is van esélyes versenyzőjük Mark Webber személyében, aki éppen a télen jelentette ki: „Tudom, hogy nincs valós esélyem a világbajnokság megnyerésére, mint ahogy igazából eddig sem volt, mindig is a második versenyző voltam a csapatomban.”  Ezt arra fel mondta, hogy a csapat vezetője, dr. Marko elmondta: ”Webber képtelen egy teljes idényen át egyenletes teljesítményt nyújtani, ha pedig a bajnoki cím közelébe kerül, nem tud megbirkózni a rá nehezedő nyomással.”  (Ezt mindig úgy mondtam: nem nyerő típus.)

            Most persze mindenki Markot babusgatja, vigasztalja, új versenymérnöke van, Christian Horner pedig ismételten kijelentette, hogy náluk mindkét versenyző ugyanolyan, száz százalékos támogatást kap.

            Legfeljebb, ha megint olyan helyzet kerekedik, mint Vettel első világbajnoksága idején (amikor Vettel visszafogásával Webber simán nyerhetett volna), akkor Marko doktor megint kijelenti a tulajdonos Didi Mateschitz-cel egyetértve, hogy: „Nekem Sebastian világbajnoksága kell!”

Punktum!

Illetve még néhány szót.

Különösebb esélylatolgatásba pedig azért nem bocsátkoztam, mert nem lenne értelme. Mert senki nem tud semmit! Az az igazság, amit a Ferrarisok peddzenek, hogy SOKKOLÓ LESZ AZ IDÉNYNYITÓ!


Kép forrása: http://www.heraldsun.com.au/sport/motor-sport/bernie-ecclestone-wants-deal-to-keep-grand-prix-in-melbourne-for-50-years/story-fnebo26y-1226585446173

A bejegyzés trackback címe:

https://lapajszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr1005134957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása