Lapaj szerint

Lapaj szerint

Épeszű ember nem jósol

1 komment 2013. március 16. 01:15 - Lapajszerint


    És nem is fogad. Kivéve, ha valaki úriember, és biztosan tud valamit. Mondjuk előre a lóversenytippeket. Jómagam, sajnos, bár évtizedeken át közvetítettem a galoppon és az ügetőről is, soha nem tudtam egyet sem. Mégis emlékszem egy nyereményemre (több nem is volt). Az egyik Magyar Derby-n kerek húsz forintot tettem az esélyes Seebirkre, aki parádésan meg is nyerte a futamot. A nyereményem összege: húsz forint, hetven fillér volt.

seebirk_1.jpg

   Az pedig, hogy valaki, (mondjuk én), előre megmondja, hogy ki nyeri majd a világbajnokságot, lehetetlen. És nem csak azért, mert nemrég megjelent könyvében maga Bernie Ecclestone írta le hangsúlyozottan, hogy: „A Forma-1-ben mindig is, mindenki csalt, és ez most sincs másképp!”

    De, ha csak ennyi lenne az aggály, ugyan ki az, aki előre meg tudná mondani, hogy az év során az egész bagázsból ki, mikor és mit fog csalni?! Én mégis megpróbálom, az alábbi példa nyomán:

    Aszlányi Károly, a kiváló író, aki a Rejtő Jenőéhez mérhető irodalmi hagyatékot hagyott hátra (Sok hűhó Emmiért, Hét pofon, stb.) rövid élete során (autóbalesetben hunyt el, és nagyon szerette a gyors kocsikat), az eredeti, zöld Nemzeti Sport mellett megjelenő kék Sporthírlapnál dolgozott (hogy miért, ez külön regényt is megérdemelne), s egy alkalommal a lehető legcikisebb feladatot kapta a tulajdonos-főszerkesztő Vadastól: Írja meg a vasárnapi Fradi-MTK beharangozóját.  

   Mi, mint fiatal népsportos palánták, természetesen bújtuk és faltuk a régi újságokat, és imádtuk Aszlányit. Aki ebben az említett címoldalas, egyhasábos műremekében hatalmas hozzáértéssel sorakoztatta fel mind a két csapat erényeit és hátrányait, külön-külön elemezte mindkét csapat játékosait egyenként és kíméletlen alapossággal, megelőlegezte a bíró pártatlanságát, a kedvező időjárást, szóval a legapróbb részleteket is figyelembe véve osztott, szorzott, mérlegelt, latolgatott, hogy mi szól a Fradi, és mi az MTK mellett, majd amikor elvégezte a már-már tudományos alaposságú összegezést, odaírta cikk végére: Márpedig szerintem a Fradi nyer! Mert én neki szurkolok!...

   A tippem tehát, ha mindenképpen mondanom kell valakit, Fernando Alonso. Mert szerintem ő a legkomolyabb versenyző a mezőnyben.

És ha már szóba került:

 

 

Aszlányi többek között egy ilyen Wanderer W25K sportkocsival járt. A halálos balesetet nem egy ilyenben, hanem egy Topolinoban szenvedte el.

Kép forrása: http://retronom.hu/index.php?q=node/17985

 

Mielőtt elfelejtem, a fenti képen valóban Seebirk látható, a kép forrása pedig: http://www.allbreedpedigree.com/seebirk

A bejegyzés trackback címe:

https://lapajszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr255136170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunnysun334 2013.03.16. 22:50:25

Akor is SChumacher lesz a champion... Mondja bölcsen a Svarc!
süti beállítások módosítása