Lapaj szerint

Lapaj szerint

KÉT ARC, KÉT PILLANAT

1 komment 2013. március 25. 01:50 - Lapajszerint


image_11.jpg

Nyilván mindenkinek megvan a maga emlékezetes pillanata a Maláj Nagydíjról, sőt nem is egy, hanem egész kazalnyi. Én is hosszasan tudnám most sorolni az emlékezetes mozzanatokat, előzéseket, esős fordulatokat, bármit.

Engem azonban amióta befejeződött a verseny, két arc látványa tart fogva, két arcot, két mozdulatot látok, akár becsukom a szemem, akár nyitva tartom.

Ennek a két arcnak a mindent kifejező látványához a verseny közvetítésének zseniális rendezője juttatott (a nevének még nem volt időm utánanézni), mintegy ráadásként, külön ajándékként nyújtva át a két felejthetetlen pillanatot.

A verseny az utolsó szakaszában járt már, ott tartottunk, hogy a két Vörös Bika és a Két Mercedes már csak magával volt elfoglalva, Vettel Webbert üldözte, Rosberg pedig hol megelőzte, hol megint csak üldözte Hamiltont. Az idegek pattanásig feszültek, lélekben már biztosak voltunk abban, hogy a végén Vettel győz az egyik, és Hamilton a másik tusában, de az élet, a valóság ekkor még nagyon mást mutatott. Webber keményen védekezettVettel konokul támadott, lerítt róluk a képernyőn át is, hogy ez nem játék, hanem véresen komoly, és ugyanígy érzett Rosberg erőszakos előzési kísérletein is az elszántság, hogy nem adja alább a dobogónál.

Mindkét párbajban volt azonban egy-egy pillanat, amikor úgy látszott, hogy vége: a két csapattárs a vad versenyzés közben összeütközik, és a két rivális egymást összetörve, kioltja a csapatuk eredményét – mindezt néhány körrel a cél előtt, egyébként tiszta, nyugodt helyzetben.

És ekkor jött a rendező (remélem látták, és emlékeznek is rá): ismétlésben bevágta Webber és Vettel hajmeresztő pillanatát, és erre azonnal rátette Adrian Newey profilját, amint ott ül a képernyő előtt, hirtelen lecsukja a szemét, és a bal kezével a fejéhez kap, eltakarja az arcát, hogy : „Te jó Isten!”, majd erre a képre Rosberg támadása jött, és Ross Brawn profilja szintúgy, mint Newey-é az előbb, ugyanaz a riadt arckifejezés, ugyanaz a kézmodulat, és a végén a megkönnyebbülés.

image_12.jpg

image_13.jpg

Nem törték ki egymás nyakát a fiúk.

Ők ketten viszont öregedtek egyetlen pillanat alatt egy évet.

Utána aztán rögtön jött a rádió Nico-nak, hogy tartson nagyobb távolságot Hamiltontól, (miközben Lewisnek korábban már lassú menetet rendeltek a fogytán lévő benzinje miatt), és Vettelnek is mondtak valamit, amit Webbernek is hallania kellett. Hogy mit, azt is bárki leolvashatta a célba érés után az ausztrál arcáról…

Igaz: ő meg válthatott néhány közvetlen szót AlonsóvalAz élet azonban így szép, ha zajlik!

 

 

Képek forrása: Lavanguardia (http://bit.ly/16buocP); Eurosport (http://yhoo.it/14fqnWH); Mason/Getty Images AsiaPac (http://bit.ly/106qn4h)

A bejegyzés trackback címe:

https://lapajszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr795166689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Super aGyuri 2013.03.25. 16:54:24

Rosberg csapatjátékos, Vettel viszont egy olyan srác, akinek soha az életben még senki nem mondta meg, hol a helye. Azoknak is igazuk van, akik szerint ezért lesz legalább nyolcszoros világbajnok, de azoknak is - köztük nekem -, akik szerint ezért szimpatikusabb Nico százezerszer.
süti beállítások módosítása